Passa al contingut principal


MATARÓ PER CARITAS

El proper dissabte dia 3 de novembre se celebra la jornada solidària Mataró per Càritas. 
Aquesta acció organitzada per Càritas Interparoquial de Mataró amb el suport de moltes entitats de la ciutat de Mataró té l’objectiu de recaptar aliments i recursos per al banc d’aliments.

La ciutat de Mataró ha estat sempre una ciutat solidària amb els que més dificultats estan passant donant-los suport en el vestir, l’aliment i també suport afectiu i jurídic entre d’altres accions. Un bon exemple són els més de 40 anys que porta Càritas ajudant als més necessitats.

La crisi econòmica ha fet que les necessitats i les privacions de les famílies hagi augmentant, així com el nombre de famílies que estan per sota del llindar de la pobresa. Aquesta situació també ha tingut efecte sobre aquells que eren solidaris ara també tinguin dificultats i per això hi ha grans dificultats per a poder atendre la gran demanda d’aliments. Qui no té un familiar, un amic que estigui patint les conseqüències d’aquesta crisi econòmica i que estigui passant per uns problemes de severitat.

És per això que es fa aquesta crida a totes les persones a poder col•laborar en aquesta recollida i de totes les activitats que estan planificades per a la jornada d’aquest dissabte.

En aquesta crida a la solidaritat la Comissió de Setmana Santa, composada per totes les confraries, germandats i Armats de Mataró se sumen de forma activa ja que un dels objectius que tenim com a Comissió més enllà de l’expressió pública de la fe i els actes processionals, són la solidaritat, l’ajuda als més necessitats i el foment de la germanor.

És per això que les diferents entitats que composen la Comissió estaran presents tota la diada, organitzaran una gran paella per a 300 comensals, i també està recollint aliments en les seus i cases germandat per a poder aportar al banc d’aliments.

Des d'aquest bloc us fem una crida a participar-hi en aquesta crida en pro de la solidaritat, i tenir la bona resposta que el món confrare ha mostrat sempre. 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Setmana Santa PlayMobil 2023

La confraria de l'Oració del Senyor  l'Hort en col·laboració amb botiguers de la ciutat ofereixen un any més la mostra "Setmana Santa PlayMobil" Les reproduccions dels  passos de la Setmana Santa Mataronina, construïts per la nostra confrare Assumpció Puig, ja es poden veure als aparadors de la farmàcia M.P. Roca a la Riera i  la ferreteria Tàpias del carrer Portal de Valldeix. Esperem que en gaudiu.  

La Confraria de l'Oració al Senyor a l'Hort obté estatuts canònics i personalitat jurídica pròpia

  La Confraria de l'Oració del Senyor a l'Hort es va fundar pocs mesos després de la finalització de la Guerra Civil, durant els primers anys de la dècada de 1940.  Va ser erigida canònicament el 1947 amb l'aprovació i suport de Monsenyor Gregorio Modrego, Bisbe de Barcelona. Recollia un llegat i tradició antiga dels pares franciscans conventuals, concretament dels germans menors de la província de Nostra Senyora de Montserrat.  Els frares franciscans van constituir la confraria amb antics confrares i devots de l'antiga confraria.  El Misteri de l'Oració a l'Hort va sortir en processó per primer cop a la Setmana Santa de 1944 i ho va fer de forma contínua fins a 1970 quan van desaparèixer les processons a la ciutat de Mataró.  Va tornar a sortir al carrer la nit del Divendres Sant de 1986 juntament amb el Sant Crist de la Bona Mort.  Va ser doncs, el primer Misteri que va sortir en processó després de quinze anys sense cap manifestació pública en forma de proces

Participacio en l’acte de Entronització del Sant Crist a la Basílica de Santa Maria

  El diumenge 26 de febrer de 2023 durant la celebració de les 12 h. En motiu del primer Diumenge de Quaresma s'ha entronitzat el Sant Crist a la Basílica de Santa Maria.  Ha comptat amb la participació de la comunitat parroquial i tambe la confraria de l'Oració del Senyor a l'hort i la Germandat de Jesús Captiu i Ntra. Sra. dels Dolors.